امروزه دیگر به دلیل پیشرفت های تکنولوژی و صنعت ، تعمیر و نگهداری از دستگاه CNC بر عهده افراد مشغول در کارخانه ها و صنایع می باشد . وظیفه ی این افراد نصب ، راه اندازی ، بهره برداری و سرویس نگهداری تجهیزات است .
فهرست مطالب
تعمیر دستگاه CNC
بسیاری از دستگاه ها که CNC هم جزو آن هاست که نسبت به گذشته تغییرات زیادی داشته اند که همین باعث چند برابری قیمت آن ها شده است به همین خاطر داشتن امکانات تعمیر و نگهداری و همچنین افراد کارشناس و با تجربه از مهم ترین ویژگی های یک کارخانه یا صنعت است . ما در این مقاله از سایت برنا جوان به بررسی تعمیر و نگهداری از دستگاه های سی ان سی می پردازیم امیدواریم مورد استفاده ی شما قرار بگیرد با ما همراه باشید .
نگهداری از دستگاه CNC
برای برنامه ریزی افراد کارخانه ، داشتن روش هایی برای مراقبت و یا تعمیر درست و دقیق دستگاه ها ، بسیار ضروری است چرا که ممکن است به دلیل خرابی یا از کار افتادگی ، دستگاه ها دیگر نتوانند جواب گو تولید شوند و همه چیز بهم می ریزد .
همچنین نقص فنی در دستگاه ها یا یا خاموش شدن ماشین علاوه بر اینکه هزینه های زیاد تهیه قطعات یدکی ، هزینه ی دستمزد کارگران باعث می شود زیان های زیادی به اقتصاد کارخانه وارد شود . همین ها سبب شده است که در هر کارخانه ای سیستم تعمیر و نگهداری دستگاه سی ان سی وجود داشته باشد که باعث می شود مدیران و سرپرستان کارخانه نگران توقف ناگهانی دستگاه و بلا تکلیفی کارخانه نباشند .
مزایای مجهز بودن به سیستم تعمیر و نگهداری CNC
مدیران واحد های صنعتی مختلف به دلایل زیادی می خواهند یه یک سیستم نگهداری و تعمیرات مناسب برای ماشین آلات و تجهیزات و ابزار های خود مجهز باشند در زیر به بررسی چند نمونه ی مهم از تعمیرات و نگهداری دستگاه سی ان سی می پردازیم :
- منظم بودن کارگاه یا کارخانه
- مرتب کردن و نظم دادن به جریان عادی فعالیت های تولیدی
- پیشگیری از توقف عملیات و کاهش کارایی دستگاه ها
- حفظ دستگاه ها و ماشین آلات کارخانه از خرابی در اثر استفاده ی طولانی
- ایجاد فضایی ایمن تر برای کارکنان کارخانه و بالا رفتن شرایط ایمنی و همچنین پایین آمدن درصد حوادث و اتفاق هایی که در اثر کار کردن با ماشین آلات و تجهیزات معیوب می افتد
- سود بیشتر کارخانه و کمتر شدن هزینه های ناشی از تعمیرات یا خرابی های زیاد دستگاه ها
- کاهش زیاد توقف دستگاه ها
- بالا رفتن کارکرد و عملکرد مفید دستگاه ها
- کاهش استهلاک ، خرابی ، فرسودگی ، عملکرد ضعیف و توقف دستگاه ها
- در کارخانه وجود سیستم نگهداری و تعمیر یک مزیت دیگر هم دارد و آن بررسی دستگاه ها و ماشین آلات ساخت کشور های مختلف را با هم دیگر مقایسه می کنند و پی می برند کدام دستگاه عملکرد و عمر طولانی تری داشته است به همین خاطر در مراتب بعدی که خواستند دستگاهی را خریداری کنند بهتر می توانند تصمیم بگیرند.
مجموعه صنعتی برنا ابزار تولید کننده دستگاه های برش CNC با تنوع بالا و قیمت مناسب می باشد. دستگاه های برش سی ان سی این مجموعه عبارتند از: CNC چوب، CNC سنگ، هواگاز پلاسما، CNC شیشه و CNC واترجت می باشد. برای اطلاع از قیمت دستگاه سی ان سی و خرید دستگاه برش CNC با مجموعه bornaabzars.com در تماس باشید.
دستور العمل های تعمیر و نگهداری از دستگاه های CNC
دستگاه های CNC نیازمند به مراقبت و رعایت اصول نگهداری می باشند تا احتمال آسیب و خرابی آن ها به حداقل ممکن برسد و طول عمر عملکرد آن ها بیشتر شده و خرابی یا توقف آن ها به عقب بی افتد . به نکاتی که در زیر برای نگهداری از دستگاه های سی ان سی آورده شده توجه کنید :
نگهداری و بررسی موتور اسپیندل : این دستگاه هر 500 ساعت یکبار باید چک شود تا از محکم بودن اتصالات اطمینان حاصل شود همچنین باید سطح های خارجی موتور به طور مرتب تمیز شود تا عملکرد بهتری داشته باشد .
تسمه موتور اسپیندل : این تسمه هم باید به طور مرتب از گرد غبار و کثیفی زدوده شود اما توجه کنید که این کار را با گریس انجام ندهید . این تسمه ها می توانند سال های زیادی را عمر کنند به شرطی که مواردی که در زیر گفته می شود را رعایت کنید :
- پروفیل های تسمه کام و پولی را پاکیزه نگهدارید .
- تسمه باید به طور درست تحت کشش قرار گرفته باشد . چرا که اگر تسمه بین دو پولی بیشتر از حد مجاز دچار کشش شود موجب افزایش پیش بار بار وارد شده به بلبرینگ ها می شود که این کار سبب کاهش قدرت انتقالی و افزایش صدا در دستگاه می شود از آن طرف اگر تسمه شل باشد پس از گذشت مدتی موجب سر خوردن تسمه و در نهایت گرم شدن بین تسمه و پولی می شود که منجر به سایش ، خرابی و کاهش عملکرد و طول عمر تسمه می شود .
- پولی ها باید به طور موازی مونتاژ شده باشند .
- پس از 400 یا 500 ساعت کار وضعیت تسمه ها را بررسی کنید .
واحد هیدرولیک : کار این واحد تامین فشار و دبی روغن مورد نیاز برای سیستم قفل و آزاد کردن سه نظام می باشد . میزان روغن باید هر روز چک شود . فیلتر در مسیر مکش پمپ باید بررسی شود و در صورت تعمیر آن را به طور کامل و صحیح اصلاح کنید .
سه نظام : هر 50 ساعت باید عمل گریس کاری را انجام دهید . هر 500 ساعت کار باید دمونتاژ و شستشو داده شود .
تارت : لازم به ذکر است که نیازی به شارژ یا تعویض این روغن نیست . در صورت نیاز کاسکت آن را تعویض کنید .
نکاتی در مورد تعمیر و نگهداری دستگاه سی ان سی
این نکات را در زمان تعمیر و نگهداری دستگاه CNC رعایت کنید :
- در زمان های تعیین شده عملیات بازدید را انجام دهید .
- بعد از انجام کار براده ها را جمع آوری کنید .
- از استفاده از هوای فشرده خودداری کنید
سخن پایانی
در این مقاله از سایت برنا ابزار به بررسی نگهداری و تعمیر دستگاه های cnc پرداختیم امیدواریم مورد استفاده ی شما قرار گرفته باشد .
بله قطعا. هر مدل از دستگاه برش cnc قابلیت ها و امکانات بخصوصی دارند که باید نسبت به آن اقدام به تعمیر و نگهدار از آنها پرداخت.
برآورد قیمت تعمیر دستگاه سی ان سی به نوع دستگاه و مشکل آن بستگی دارد. برای اطلاعات بیشتر با مجموعه برنا ابزار در ارتباط باشید.